Sunday, June 12, 2011

saye tak suke orang bajed alim!

post ni tade ucapan salam ke ape keh, i don't care.

tadii aku pegi masjid besi. nk solat maghrib. kire ok lah, suci lah niat aku nk bersolat ken. tak kire lah rock mane pun aku, freehair pun, still solat.

cerita ini bermula apabila aku dah selesai ambik wudhu' semua tuh, pegi lah tempat solat, nk ambik telekung. then tgh aku jalanjalan tu, adelah sorang pakcik yg sangad BAJED KEALIMANNYE. bajed ahli syurga lah, dia tengok kite freehair ni dia fikir kite ni ahli neraka lah, entah-entah cium bau syurga pun dia xdpt.

PakCikBajed: Siape yg xpki tdg tu??(sambil berlari ke arah aku)

aku x tahu dia maksudkan aku, igt kn ade org gado ke, ape ke, na tengok jugak. tapi aku tgk tade pape, jln lah aku dgn selambenye ke arah tempat telekung tu.

PakCikBajed: Eh, nk pegi mane tu?

aku toleh lah belakang.

PakCikBajed: Nk pegi mane tu? Keluar!

aku jalan la lagii.

PakCikBajed: Eh, nk pegi mane pulak tuu?


aku toleh belakang. lagii.

PakCikBajed: Nak pegi mane tu?
Aku: Ss..saye nk pegi ambik telekung.
PakCikBajed: Awak xpki tdg, keluar, beli tdg kt bwh! Pakai jubah sekali!
Aku: Manelah saye tahu!! takde tulis pun kt bawah! Bapak sial!! Sarcastic giler!!
PakCikBajed: Bukan pakcik yg buat undang-undang ni. Ini semua Allah buat.
Aku: Memanglah! Tapi saye xtahu pun! Memang xde ckp kt bwh!

aku x kire, aku tahu ramai yg dengar, aku kesah ape!! aku pegi lah kt mak aku!

Ibu: Maaf encik, tapi kt bwh tak de pun cakap takboleh masuk.
PakCikBajed: Takkan lah xde, mesti ade! Ade orang yg jage kt bwh tu! Kena pakai jubah! Anak akak tu sukahati je nk marah-marah saye!
Ibu: Tapi encik, memang takde orang jage kat bwh tu! Kalau ade xkn lah saye smpi kt sini!!

agaklah..ibu pun marah tahap sial kt pakcik yg bajed alim, yg rse diri dia bagus sangad tu!

PakCikBajed: Ape pulak xde! Mesti ade!
Ibu: Tapi memang xde kan, saye dtg dari parking, memang xde! Demi ALLAH saye cakap! Name awk sape?
Saye nk lapor!
PakCikBajed: Akak! Senang citer, kite masuk masjid nk kena tutup aurat ke?
Ibu: Memanglah ye! Tapii...(belum habis cakap)
PakCikBajed: Aaaa...oke lah mcm tu.. akak nk report, report lah!

sial kan.. kalau sesape pun mestylah marah macam tu. Kalau ade SUPRA kt depan aku tu, memang aku baling kt kepale dia, yg bajed alim tu. Last-last, xjdi aku sembahyang, biarlah, aku rase wudhu' aku pun dah batal , mencarut-carut. Sepanjang dia gadoh ngn mak aku, sepanjang tu lah aku xhabeshabes cakap "Bahabigiler, bahabi giler!" and jari aku xhabeshabes tunjuk fuck. bile dia blah tuh, aku terus tunjuk fuck kat dia, aku tahu ramai yg tgk! aku kesah ape! FUCK giler lah. Sial, lancau kau. haihh.


2 comments:

  1. ciann u . betul chakap u , ta smesty nya kite neyy free hair kite ahli neraka . ta smestynye dorunk yg tutop aurat tu ahli syurga . pkck tu ta ley chakap leklok kea ? huh

    ReplyDelete
  2. dyrra, i tahu i salah, tapi cakap la betul-betul, tegur elok-elok. tak payahlah nk marah-marah gitu.

    ReplyDelete