Tuesday, December 31, 2013

2014 : LIVING HELL


     Wassup peeps, today is the last day of 2013. Like seriously, I don't expect this. I don't expect getting stuck at home because I'm broke and i still have a lil' ounce of respect left for my parents. The school holidays is so going outta plan . I'm planning on getting a job somewhere or hanging out with my friends and never come home until school starts, but no this isn't really happening. I don't even have friends anymore. Believe me ? I can't believe myself. Yes I don't have friends anymore. tbh, there are literally like three people in the world that i can hang out with without wanting to strangle them. so maybe that explains why i consider my self alone & lonely. the choice is mine, i can make friends if i want too but everybody around me is annoying the shit out of me . can my daddy just buy me plane tickets, apartment somewhere overseas and role me in a private uni maybe ? schools starting in a few days and i'm too lazy to see everyone's face , those shitty faces whom i thought can be my friends, but ending up being an annoying piece of fuck. idk why but im annoyed by everyone. i hate this school already, i thought i'm happy here but i'm not. i'm sorry for the harsh words, i think it's a good way to start 2014 huh ? by using harsh words. 

     But this is life. Some things don't go the waywe plan. but sometimes those are the way they are supposed to go. Sometimes we don't see it, but that is how it was supposed to happen all the time. Somethings don't go as we plan but sometimes that's for the best. 

     Sometimes I feel sorry for my parents for having a lazy heavy-ass daughter like me. Maybe if they could turn back time, they will just abort me and try to get another baby whom maybe will grow into a better person. Someone better than me , someone who will make them proud someday , not someone who will just humiliate them and dissapoint them like me . 

     I know 2014 will be a living hell because of the coming SPM and I hope I can withstand it. I really hope I can survive through it because i can see a glimpse of hope for me in 2015 . Although it's far away but trust me I can see it . I already can imagine the stress and shits I will be going through just to make my parents happy, just to make them satisfied although in the end, I will end up dissapointing them . Sighs.

 And hereby I end my post, see ya around xx





Saturday, October 5, 2013

LIFE


Wassup guys , sorry lama tak update blog sebab sekarang ayah dah tak kasi Lala sentuh laptop lagi kerana telah 4 laptop saya rosakkan -,- entah cemana boleh rosak tah.

So okay saya sedang menjalani kehidupan bahagia saya di SMK P11(1) . Okay i thought i will not be happy here, but honestly i'm happier here and i can fit in very easily . I have lots of friends, and Im a happy 'pengawas koop' , 'kakak pie' and bla bla bla hahahaha .

Firstly, I'm in love with my classmates . They are super-sporting and gila gila and lebih kurang je otak kami and tak serious and degil and nakal and tak dengar cakap cikgu hahaha maybe thats why kelas kami femes masa mesyuarat *cikgu ainy cakap* :( hmm sobs sobs . 



ni masa sebelum Fatini Aida pindah






a few memories w/ Fatini Aida


  "Rezeki datang dari sumber yang tidak dijangka"


   Thats what Ibu always said . and now, then I realized what she said was true. Idk I have no idea how or why and i can't recall how it happened. It happened so fast , and now my mother supplies shepherds pie for our sch co-op . 

   okay i think it all started when i always bring bekal to sch and I share it with my IBH friends. then one day, I brought only two pies so i ate it alone in class ((haha nmpk sgt kedekut)) then Fatini and Qama nak sikit, then Tinie kata "eh sedapla, ko jual lah" . since that dpt idea nak jual. Esoknya terus Lala bawak dua container - satu pie satu roti jual kat kelas hahahaha then orang start order and dorang start promote kat budak orchestra la gamelan la cikgu cikgu la lepastu alhamdulillah murah rezeki :) okay since i am a business-minded person, i thought of selling it at the sch coop haha but kena step by step la so first jadi pgws koop dulu then bgtau cikgu nak letak pie kat situ, and cikgu pun kasi hahaha. i would like to thank everybody who has bought my pies, roti or wtv i sold . thanks fr supporting, promoting and such you guys are great xx 


   but Ibu ada cakap "first you do it for fun, then you do it for money, then you do it for greed"  masha-Allah jauhkanlah kami dari ketamakan .



so these are a few pies yang sudah jatuh accident lol


Alhamdulillah, hasil jual pie dpt beli purse baru :3

Okay thats all for today, see ya later 
thanks for reading xx



Monday, January 21, 2013

SMK Putrajaya Presint 11(1)


Ingat lagi tak about my result ? Err k disebabkan result tu Lala berpindah ke sekolah baru, SMKP11(1) . At first, rasa mcm okay je tau. but lama-lama rasa semakin malas and one obvious thing I've noticed is Lala rasa Lala manusia paling bodoh dekat situ. kat sana semua pandai-pandai and tk bising gilaa macam 18 lah, ofcourse.

     But satu benda seghonok lagi is mostly budak sana friendly-friendly ohh. And, Lala dah ada kawaaaan :) tu yang paling sweet :* k, nama dia Nadia. Dia baik dan comel juga :) At first Lala masuk kelas IBK sama dgn dia but then Lala pindah IBH and dia stay IBK. then Lala tk mau ambik LK so Lala masuk IBK semula, and dia pulak masuk IBH sebab dia nak ambik LK :/ Alooo sedihnya kiterang tak sama kelas :'/

     Then, Lala punya jiran, nama dia Aida Nursheila. K, dia and kawan-kawan dia semua baik sangat :) serious melting, ecehh -,- But dorang kelas IBH, hurmmhurmmm :'( and dorang pandai pulak tuh, tu paling fun (Y) and nanti ingatkan kalau Lala tak faham apa-2 subjek suruh dorang ajarkan. hmmmmmmm :> 

     thenthen, budak lain pun sama jugaaa. Biasalah saya ni newbie manalah orang nak layan sgt saya nii kan. kepala otak kitorang belum bercampur lagi xD but okaylah, dorang friendly and rasa macam okaylah :) but Lala harap sangat dapat MRSM Kuching. sebaaaaab Lala tk suka subjek elektif yang ditawarkan kat sekolah tu :< 

Friday, December 21, 2012

CONFESSIONS.


Hey, may I confess something ? Eh belog aku sukahati aku lah kan. This is sooo related to my PMR results. Okay, actually, I kinda didn't expect I got 7As. I thought I got around 3-4, haha funny :D 

Actually, for me, 7A is something surprising for someone like me. For seorang yang kaki ponteng, menipu cikgu, menipu ibubapa, melawan cakap cikgu, menyumpah cikgu. K, aku tahu aku jahat -,- And yang pasal menipu ibu-bapa tu bukan sikit-sikit, I've lied to them this whole year.

 I told them there are no parents-teacher meeting, I went home late because there are no buses =_= 
K, how stupid. Actually, after class ends at 3.30. Aku pergi lepak dulu dengan Yoona. around 6 baru kiterang tgu bus and it is sooo obvious that buses are quite hard to get at that time. so kira-kira agak-agak dpt bus pukul 6.30, pukul 7 sampai rumah, then makan mandi siap-siap apa semua, after Ishak terus tidur. then around 3 in the morning, bangun siapkan hw lah konon, then online sampai pagi. 

then satu hari entah macamana boleh kantoi yg kelas aku habis awal, so since that habis kelas je terus balik :'( Ibu's car dh tunggu dpn sekolah. then lama-lama dah biasa hidup tk lepak, then i was like, focus belajar all day.

 then I'm a senior student. pengawas pun ramai kenal aku as budak yg tk potong kuku, dtg lambat, stokin pendek and such. and aku sentiasa bwk phone tapi tk pernah kena tgkp :) walaupun actually sepnjang musim sekolah, hanya tiga kali je aku tk bwk.

bukan tu je, dalam kelas aku selaluu pasang earphone dalam tdg especially dlm kelas maths and bm but alhamdulilah I got A for that. and satu lagi aku kuat mkn dalam kelas. Morning before class, aku bwk one plastic bag bekal, macam-macam i beli kt petronas, then bila habis je masa, bekal aku semua tinggal half :O this often happens in bm and sc class. but seriously class bm mmg sgt mengantuk, I thought i gonna fail this subject :/ sc pulak, masa belajar chapter4. that chapter is sooo freaking annoying me and the boys are laughing like crazy, so makanan ni boleh dikira to shut my mouth lah, hahaha.

Satu lagi, aku ponteng kelas dan kokurikulum semata-mata nak tengok bola. k sweet tak aku ?k, jangankan bola. aku sanggup ponteng demi teman ekaa cucuk duit dkt alam. bukan ekaa je, teman zakuan makan kfc, walaupun dia kedekut tak bagi aku :/ teman dania beli facewash, hahaha lawak-lawak. kerja aku memang teman orang je xD  hahaha, then balik ibu tanya, tadi belajar ape dekat sekolah ? looool, tipu sunat takpe :p 


tapi benda paaaaaaaling aku rindu is pergi pasar aftersch :) me and nab slalu puasa sunat, so every tuesday lepas kelas kami pegi pasar beli lauk berbuka. then satu gerai wajib singgah is gerai cekodok. sebab that abang is soooo cute, I even know his name - sebab dia tolong isi my borang soal selidik for kerja kursus geografi. then the whole form3 even the teachers knew I like him x) but now, hahahaha malu rasanya nak singgah gerai dia xD kalau pegi pasar dia selalu usha tapi buat taktau je :3

that are those things my parents didn't know and I guess it'll freak them out if they knew. but despite my naughtiness, I got this :')





Wednesday, December 19, 2012

Should I cry ?


Results are out. Okay, at first I was freaking nervous I don't know how to face my mom :/ since kami tak pergi sekolah ambil result but kami buat secara online and melalui SMS jerr, result teramatlah lambat nk dpt. Then I bathed sebab ingatkan nk pegi sekolah, then suddenly my mom knocked. bila bukak pintu, muka dia nervous + excited semua ada, then kata, "I've called your school, dia kata 8 orang dpt 8A but pihak sekolah tknk bagitahu." then dia tanya lagi, " do you think you're one of them ? " , "entah, tak kot. i'm not sure", then she cried. then I was like, "Ibu, cer call cikgu" , "apa number cikgu, Ibu dailkan ! " she was sooooo excited like hell I was so afraid I might dissapoint her. then cikgu taknak ckp apa result saya and, last sekali I called Nabila Fauzi. then dia kata, "kau dpt 7A. relakslah kay, jgn sedih" , me was like, okaylah tu kan, but Ibu was freaking sad, she was shaking badly mcm org Parkinsons and cried almost all day. 

But aku sendiri pun taktahulah, I think I've done my best for the Science Paper. celah mana pulak boleh salah dpt B pulak. So I thought of re-checking the paper :) But I told my Mum, " kalau akak tk dpt 8As jimat duit ayah, " Ibu : "ayah dah dpt gaji plus bonus setengah bulan, rm3500" , me : *kira-kira* "so rm10500 lah ? wahhh banyaknye !" then aku start lah berangan dptlah shopping sakan masa kt Johor nanti then Ibu suddenly said "jgn berangan, takdnye dia belanja awak" , then at that exact moment I do feel like crying :'( then my mom asked what's wrong, then I said one of my wishes are not fulfilled → die a day before PMR.

later that night, she asked me, "apa hala hidup akak ? " , I didn't answer because my answer is so goddamn ridiculous and for sure she is pissed. And actually I want to open up a boutique and be an accountant at the same time, drive a Ferrari, ride a Kawasaki, have a private apartment of my own and ofcourse marry someone rich ;) but if possible I don't want to strive that by myself using my own money but using Ayah's money . I want him to become a Dato' Sri or what so that I could spend his money. How I WIsh . Okay, I know I don't have goal in lfe, how I wish I could be a more responsible person . but I still have SPM waiting for me ahead :) please be nice SPM 2014 :D


Monday, December 17, 2012

PMR .


Hey, lama kan tak update blog ni. Busy PMR lah katakan, result aku bagusmana pun aku tak tahu -,- btw, wednesday ni ambil result PMR. I feel like dying. masing-masing sedara mara, sepupu sepapat yang tak pernah heran pun pasal aku whatsapp, IM semua suruh bagitahu result nanti. Then, aku dgn selambanya berkata, "eh, ape ni, i'm Form 2 lahh" , then ibu kata, lantak kau lah. 

Aku tahu ramai yg mendoakan result aku, tapi, usaha aku ? aku pun tak tahu entah banyak mana aku berusaha untuk strive 8As . Okay, I did my best. kalau diberi satu lagi peluang untuk re-sit PMR, aku tknk sebab aku malas nk baca balik buku tu semua. but, sometimes I really wish i could die. aku taknak tengok wajah kecewa family aku kalau aku tk dpt 8A. aku tahu aku tak cukup amalan nak mati, tapi alangkah sakitnya kalau kita tengok wajah orang hampa kecewa kerana kita :'(

Yesterday my family and I visited a relative, and walaupun dalam kesakitan, dia still tanya bila result keluar, and she said, "InShaaAllah you can get 8As girl". my mom was worried to, and she said, "jgn percaya sgt aqilah ni, entah berapa dia dpt nanti" . My parents also asked me when the results will be out but I didn't told them, aku ingatkan dorang dapat tahu sendiri. hihihi :) I thought of not telling them and ingatkan nk pergi ambil result sendiri nanti but, tak ke mak aku syak kalau aku keluar pakai baju sekolah ? o.O tapi nanti mak aku akan tahu juga, by fb. I have less than two days to repent. seandainya aku mati awal. 

Thursday, August 23, 2012

NEW ME :)



Hey Lala here :) Its been so long since Lala last update bloggie tersayang ni kann. Haha. Panjang ceritanya, orang-orang tertentu saja yg tahu *kenyit mata . Alhamdulillah, hidup sekarang pun makin best, makin gempak. Ramai kawan baru, dah ada kesedaran nk insaf. Kalau dulu Lala buat post cakap tak terbukak hati nk bertudung lah apekebendejadahnya, sekarang dah tak. Sekarang, I'm a fully-hijabbed person.


*gambar first Syawal

Then, ingat lagi tak dulu Lala minat gila kat drifitng apasegalaknya, sekarang one of my wishes came true, Alhamdulillah :3 Terlaksana juga impian nak naik Rx-8. Auwmm, jgn tanya lah mana dapat naik ;) Kita balik Kuching ni rasa mcm org kaya tau. Mana taknya, naik rx-8, pakai stilettos 4 1/2 inci, 5 inci. Naik flight pulak pakai boots 3 1/2 inci. Then orang ckp saya trendsetter dekat sini *blushing. Haha manada, Orang kat sini memang trendy semua, Pergi The-Spring rasa mcm pergi Pavilion. Lastyear orang pakai maxidress dgn sandal pergi sana, ya Allah, rasa mcm manusia paling selekeh di dunia. Orang sana fashionable semua. Then, bila otw nk pergi berjalan raya, minah-minah sini pakai kasut entah berapa inci entah, baju renda-renda berkilat-kilat mengalahkan kain langsir, rambut lagi karat dari besi, then bonceng motor tak pakai helmet dgn boypren. Haha lawak gila.

Sekarang kita ckp pasal studies pulak. Pelajaran mcm biasalah. Ada kawan baik yg memberi sokongan kata-kata semangat nak belajar. Family pulak byk yg stresskan saya, bagi harapan melampau-lampau. Hurmmmmm , what a sad life :(

Friends pulak, auwmmm maken ramai. Berkawan biar seribu kankankan ;) Jangan tanya lah mana Lala dapat kawan, Lala try untuk jadi friendly kepada semuaaa orang tauu . Tapi manalah tau Lala ada tersombong kepada kauorang ke, sorry tau :'/






*gambar saya dengan rx-8 kesayangan